Administratie

Heb je overal en nergens in huis administratie, papieren liggen? (Denk aan verzekeringspapieren, bankafschriften, gebruiksaanwijzingen, folders, etc.)

Begin dan met het verzamelen van al dat papier. Bundel de spullen die bij elkaar horen zoveel mogelijk en kijk wat er weg mag. Een paar handige “regels” daarvoor: 

 • bewaar van verzekeringspolissen alleen de nieuwste; 
 • bankafschriften die meer dan 5 jaar oud zijn mogen weg (N.B. voor bedrijven gelden andere regels); 
 • gebruiksaanwijzingen van apparaten die je niet meer hebt kunnen weg; 
 • je kunt overwegen alle gebruiksaanwijzingen weg te doen; je kunt ze op internet vinden; 
 • garantiebewijzen die verlopen zijn, kunnen weg; 
 • vraag je af of je verzamelde recepten ook echt gaat uitvoeren, nee? Doe ze dan weg. (op internet vind je genoeg nieuwe mogelijkheden); 
 • voor knipsels over wandelingen, vakantiebestemmingen, interessante artikelen geldt hetzelfde. 

Berg dat wat overblijft op in voor jou handig materiaal. Zet er op wat erin zit en zet het op een vaste plaats. 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!

Slaapkamer

Voordat je je slaapkamer gaat opruimen, kan het handig zijn eens te bedenken waar je de slaapkamer nog meer voor gebruikt dan voor lekker slapen. Heb je er een thuiswerkplek gemaakt, strijk je er, is het de plek om t.v. te kijken, om nog even te lezen? Stel voor jezelf eerst eens deze gebruiksfuncties vast, voor dat je gaat opruimen. (je kasten heb je al eerder opgeruimd)

De “regels” die je dan zou kunnen toepassen, om op te ruimen: 

 • beddegoed dat oud of sleets is, of dat je nooit meer gebruikt; 
 • boeken of tijdschriften die je niet meer gaat lezen; 
 • riemen, tassen die kapot zijn of je nooit meer gebruikt; 
 • spullen die niet in de slaapkamer horen: naar een andere ruimte of weg. 

En vraag je ook eens af of de slaapkamer de goede plek is om iets te doen of te bewaren. Stel je hebt een werkplek in je slaapkamer gemaakt om de administratie te doen en je doet dat toch altijd aan de eettafel. Kijk dan of je in de buurt van de eettafel je administratiespullen kunt opbergen. 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!

Badkamer

Deze dag de badkamer. De “regels” voor de badkamer die je kunnen helpen om afscheid van je spullen te nemen: 

 • spullen die kapot of niet meer bruikbaar zijn; (Denk aan ingedroogde nagellak, oude mascara, uit gelubberde haarelastiekjes, versleten handdoeken. Restjes Make-up of toiletartikelen die je niet meer gebruikt.) 
 • proefmonsters die er al tijden liggen; 
 • oude tandenborstels, vieze haarborstels, roestige nagelknippers, pincetten; 
 • medicijnen waarvan de houdbaarheidsdatum is versleten. 

Is je badkamer overvol? Kijk dan eens of je spullen op een andere plek kunt bewaren. Voor medicijnen is het bijv. slimmer om die op een drogere plek dan in je badkamer te bewaren. Handdoeken kun je ook in een kast op de overloop bewaren. 

Zet de medicijnen die weg moeten uit het bereik van kinderen en breng ze naar de apotheek. Dierenasiels zijn blij met oude/versleten handdoeken. 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!

Keuken

Vandaag de keuken. De “regels” voor de keuken die je kunnen helpen om afscheid van je spullen te nemen: 

 • borden, glazen, en mokken met barsten of schilfers eraf; 
 • potten, pannen, bakvormen die verbrand of roestig zijn; 
 • lelijke serveerschalen, bloemenvazen; (Lastig om weg te doen omdat je de goede gever denkt teleur te stellen? Houd de intentie en niet het product.) 
 • overbodig glaswerk of servies;(Hoeveel gebruik je?) 
 • plastic bakjes, tassen en potten; (Bewaar van alles een paar, de rest mag weg.) 
 • kapotte of nooit gebruikte apparaten en snufjes; (De ananas schiller, de ijsmachine,..??) 
 • voedsel in blik, glas of karton dat ruim over datum is. (N.B. blikken die bol staan moeten echt weg.) 

Zet de spullen die je weg wilt geven in een doos apart. Breng deze naar de Kringloopwinkel of de bestemming die je ervoor hebt. 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!

Kledingkast

De afgelopen maanden zijn we in huis moeten blijven en veel mensen hebben die tijd gebruikt om op te ruimen. Maar niet iedereen kon de moed vatten óf hadden hier geen tijd voor om hier aan te beginnen. Deze periode help ik je met wat handige opruimtips, iedere dag een andere ruimte. Ik hoop dat dit je gaat helpen. Ben je al vaker begonnen met opruimen maar wil het maar niet lukken? Pak dan eens niet een hele kast aan maar begin met 1 plank of 1 laatje. Deel het opruimen op in behapbare stukjes. Je zal zien dat zo je huis ook opgeruimd maakt.

Kledingkasten

Dromen van een walkingcloset met alle kleding op lengte en kleur en daar omheen alle ruimte die je je maar kan voorstellen? Wie wil dat nou niet? De realiteit is vaak dat onze kasten er zo niet uitzien. Dus nu aan de slag om het maximale te behalen.

Mijn advies is om kast voor kast aan te pakken. Je kunt het ook op de Mari Kondo manier doen en alle kleding uit het hele huis verzamelen en op een bed leggen, en dan aan de slag gaan. (wil je weten hoe je dat doet? kijk dan hier)

Bij beide manieren helpt het om voor jezelf een aantal “regels” te maken, zodat je gemakkelijker afscheid van de kleding kunt nemen. Het mag weg als: 

• kleding niet meer past; (Als je jo-jo’t, hang dan alleen terug wat nu past. Doe alles wat op dit moment niet past in een doos en zet die op zolder of in de kelder.)
• kleding vlekken heeft, verkleurd of kapot is;
• kleding uit gelubberd elastiek heeft;
• er meer is dan je maximaal van dat kledingstuk wilt hebben. Stel je vindt 5 pyjama’s genoeg. Heb je er meer? Dan mogen ze weg;
• schoenen pijn aan je voeten doen;
• accessoires kapot zijn of lelijk zijn geworden. 

Breng de kleding die je weg wil doen naar de kringloopwinkel of doe een zak in de textielcontainer.

Houd op straat 1,5 afstand van elkaar. 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!

Vergeten

Planten

Planten staan natuurlijk leuk in je huis, maar ook zij moeten de nodige schoonmaak-aandacht van je krijgen. Maak de bladeren van je planten met een stofdoek stofvrij. Of zet je plant in bad of buiten op het terras en maak ze met extra veel water schoon. Op die manier maak je ze niet alleen stofvrij, maar kunnen de bladeren ook weer meer licht en zuurstof opnemen, waardoor de plant gezond blijft. Als het weer het toelaat is het ook fijn om de planten eens in de regen te zetten. Niet in een stortbui hoor maar een verfrissende zomerbui is wel aan te raden. Zorg er wel voor dat je de bladeren eerst stofvrij hebt gemaakt want de regen is niet genoeg om de stof van de bladeren te halen.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Vergeten

De spijlen en armleuning van de trap

De trap (traptreden) worden meestal wel schoongemaakt, maar de spijlen en leuning van de trap vaak niet.
Ook hier komen veel handen aan en stof en viezigheid kan zich tussen de spijlen gaan nestelen. Het is even werk, maar maak het in ieder geval regelmatig even schoon.

Plinten

De vloer wordt vaak wel meegenomen in de schoonmaakbeurt, maar plinten meestal vaak niet! En juist daar ontstaat er vaak een opeenhoping van stof en viezigheid, vooral in de badkamer, keuken en het toilet. Neem dus alle plinten mee in elke grote schoonmaakbeurt.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Vergeten

Wasmachine

Doe een flinke scheut natuurazijn of halve kop soda in de lege trommel en draai een 90 C wasprogramma. Door de combinatie van schoonmaakmiddel en hoge temperatuur lossen vet, vuil en kalk supergoed op. Zo wordt je wasmachine weer helemaal schoon en zal – eindelijk – weer lekker fris ruiken!

Maak met keukenpapier of wc-papier de manchetrand goed schoon. De zogeheten vetluis die hier zit, is wat je overhoudt na veel wassen draaien op een lage temperatuur waarbij de lichaamsvetten, haren en huidschilfers op de was in aanraking komen met het wasmiddel. De naam heeft dus niks te maken met luizen of andere beestjes.

Vaatwasser

Gelukkig hoeft het maar 10 minuutjes te kosten om je vaatwasser weer schoon te hebben. Haal de vaatwasmachine leeg en haal het filter dat onderin zit eruit. Borstel het vervolgens met een warm sopje en een zachte afwasborstel schoon. Daarna zijn er twee manieren om de vaatwasser te reinigen. De eerste manier is heel simpel: in de supermarkt zijn er tabletten te koop speciaal voor het reinigen van de vaatwasser. Als je het filter hebt schoongemaakt kun je de gebruiksaanwijzing opvolgen en de vaatwasser op de heetste stand leeg laten draaien.

En klaar is Ke….. uhhh ben je :)

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Huishoudelijke apparaten

Je maakt je aanrecht iedere dag netjes schoon en zorgt dat de vaat in de vaatwasser beland maar denk je wel eens aan de apparaten die óp het aanrecht staan? Ook vaak een vergeten klusje. Dus pak die mixer eens goed aan en maak hem goed schoon. Vergeet ook niet de bodem mee te nemen!

Dan staat je koffiezetapparaat ook op de aanrecht. De koffie spettert alle kanten op dus ….. schoonmaken! Pak het goed aan haal de losse onderdelen uit het apparaat en maak die goed schoon (eventueel in de vaatwasser als dat kan). Maak de buitenkant goed schoon met een vochtige doek en droog het daarna met een droge doek netjes af. Vergeet de onderkant niet schoon te maken. Wat zal die koffie zometeen lekker smaken!!

De citruspers zal je misschien niet zo vaak gebruiken maar maak je hem iedere keer netjes schoon? Meestal niet dus ook deze even schoonmaken, de losse onderdelen in de vaatwasser en de buitenkant schoonmaken mee een vochtige doek. Vergeet de onderkant niet schoon te maken!!

Voordat je alles terugzet eerst even het aanrecht schoonmaken want onder zo’n apparaat maak je ook niet iedere dag schoon.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Vergeten

Stofzuiger

Stofzuigers zijn hard nodig bij iedere schoonmaakbeurt. Zorg dan ook goed voor je stofzuiger, door het apparaat zelf regelmatig goed schoon te maken. Zorg dat het apparaat van binnen schoon is en dat de slang niet verstopt is door brokken stof, haren of andere dingen die erin verstopt raken. Lees het boekje van de stofzuiger door en kijk wat zij adviseren om je stofzuiger van binnen en buiten schoon te houden.

Kruimelzuiger

Als je wilt dat je kruimeldief perfect werkt, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Maak indien nodig het afvalbakje leeg. De afvalbakjes zijn meestal goed toegankelijk voor eenvoudig onderhoud. Als je de tank opent en schoonmaakt, maak dan meteen gebruik van de gelegenheid om het filter zelf ook te reinigen. Dit kun je gewoon met water doen en als je wilt zelfs met een beetje zeep. Als het bakje schoon en droog is, plaats je het terug op zijn plaats. Zodra de stofzuiger schoon is, raden we aan om deze op de oplader te bewaren, zodat je hem de volgende keer weer direct kunt gebruiken.

 

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

De bank

Even lekker de bank aan de bovenkant stofvrij maken met de stofzuiger en je denkt dat het schoon is? Maar niets is minder waar. Wil je je bank écht goed schoonmaken, dan zul je alle kussens van de bank eraf moeten halen, de kussen buiten moeten uitkloppen en tussen alle kieren en spleten moeten stofzuigen. Bij sommige zitbanken kun je ook de hoezen om de kussens wassen. Doe dat regelmatig maar vergeet niet de wasvoorschriften goed te lezen!

Sierkussens

Ook de sierkussens hebben regelmatig een goede stofzuigerbeurt nodig. Vergeet ook niet af en toe de kussenhoesje in de was te doen. Lees wel de wasvoorschriften. Je bank en kussens ‘staan’ er weer lekker fris bij!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vrij zijn

Ik denk dat wij allemaal de afgelopen weken een beetje hebben kunnen meemaken wat het is om niet vrij te zijn. Dat is maar een ienieminie beetje van het niet vrij zijn dat onze ouders/grootouders hebben meegemaakt. Je zou nooit meer durven zeuren als je de verhalen leest van die oorlogsjaren!

Vandaag vieren we de vrijheid en ik denk dat wij ons nu nog beter kunnen inleven hoe die vrijheid voelt al is het maar een beetje!

Herdenken

Ik ben een kind opgegroeid na de oorlog door ouders die beide de oorlog hebben meegemaakt. Mijn ouders woonde toentertijd in Den Haag. Mijn moeder werkte bij de inlichtingendienst van de P.T.T. en mijn vader ging als oorlogsvrijwilliger in dienst en zat lange tijd ondergedoken. Ik heb de oorlog niet meegemaakt maar door mijn ouders wel heel veel meegekregen over die jaren. 4 mei is belangrijk om te herdenken en respect te tonen. Maar ook om ons te realiseren hoe wankel een evenwicht soms is.

Laten we stil zijn en herdenken!

Vergeten

Gordijnen

Vitrages, lamellen en gordijnen trekken veel stof aan. Nu is het niet nodig om gordijnen en vitrages elke week schoon te maken, maar klop ze regelmatig buiten uit of was ze volgens de wasvoorschriften in de wasmachine. Je kunt ze ook naar de stomerij brengen. Voor lamellen en luxaflex kun je bijvoorbeeld met Swiffer, microvezel doekjes of andere hulpmiddelen je lamellen goed schoonmaken. Dit is makkelijker dan het schoonmaken van gordijnen en vitrages en zou je dus wel elke week of elk twee weken kunnen doen.

Luxaflex

Zijn de luxaflex heel erg vies geworden haal ze dan van de muur (of plafond) en zet ze in bad of in de douche en spoel ze heel goed schoon, spuit ze dan in met afwasmiddel en borstel voorzichtig schoon, spoel daarna goed af. Wat voor mij heel goed werkt: ik heb bij de bouwmarkt een dakgoot gekocht (let goed op de lengte die je nodig hebt) met twee stoppen voor het uiteinde. Maak die goed vast (bv met lijm).
Leg de dakgoot buiten neer met de luxaflex erin (1 per keer) dan met de tuinslang (of emmers) warm water toevoegen, ik doe er altijd biotex bij in. Laat de boel een poosje weken, daarna voorzichtig met een borstel (bv zachte afwasborstel) de lamellen schoonmaken. Je zal zien dat er echt wel een boel zwart af komt. Kieper de dakgoot voorzichtig leeg (denk wel aan de planten). Spoel ze daarna goed schoon met water uit de tuinslang. Voor ik ze uithang doe ik voor de laatste keer een flinke scheut wasverzachter bij het water en laat dat weer even inweken. Dit zorgt ervoor dat het vuil niet zo snel weer aantrekt. Dan de luxaflex uit de goot halen en voorzichtig te drogen hangen. Het is een steile klus maar het is meer dan de moeite waard, je zal zien hoe het opknapt!

Je hebt het wel weer gehad voor vandaag want dit was best een lange klus. Dus voor nu …. rust!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Vandaag beginnen we aan het volgende ‘vergeten item” nl:

Lichtschakelaars

Lichtschakelaars zijn hetzelfde als deurklinkers: je gebruikte ze veel en worden vaak vergeten om schoon te maken. Maak het voorzichtig schoon met een vezeldoekje en of een desinfecterend doekje.

Lampen

Het wordt nogal eens vergeten, maar ook lampen hebben zo nu en dan een beetje aandacht en liefde nodig. In de loop van de tijd verzamelt zich heel wat stof op lampen, wat ervoor zorgt dat de lampen er een stuk minder mooi bijhangen. Geef je lampen bij de volgende schoonmaakbeurt eens wat extra aandacht met deze tips, zodat het licht je weer ongestoord tegemoet komt!

Schoonmaaktips voor je stoffen lampenkap

Ga altijd voorzichtig te werk bij het schoonmaken van lampen. Elektriciteit en water kunnen een gevaarlijke combinatie zijn, dus zorg ervoor dat de lampen zijn uitgeschakeld voor je begint met poetsen. Glazen of kunststof kappen zijn het eenvoudigst om schoon te maken. Neem de kappen gewoon af met een vochtige doek. Maak ze vervolgens droog met een schone theedoek. In een handomdraai heb je weer mooie heldere lampenkappen. Je stoffen lampenkap is iets lastiger schoonmaken. Vaak blijft er nog wat stof achter bij het afstoffen en maak je er juist van die vervelende stofbolletjes van. Alsof je stoffen lampenkap aan het pluizen is. Gelukkig is er deze gouden tip voor het schoonmaken van stoffen lampenkap: kledingrollers. Stof de stoffen kap eerst af en rol er daarna overheen met een kledingroller. Zo krijg je zelfs de laatste restjes stof te pakken en zal de lamp er uitzien als nieuw.

Wat heerlijk dit is ook alweer klaar! Het is alsof je het licht hebt gezien :P

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Deurklinken

Dagelijks worden deurklinken meerdere malen aangeraakt. Het zijn van die vanzelfsprekende items in een woning. Maar voor veel mensen is het niet zo vanzelfsprekend om ze schoon te maken tijdens een schoonmaakbeurt. Het is een kleine moeite om tijdens het schoonmaken even een vochtige doek over de klinken  te halen. Ook de deurklink van je voordeur of de tuindeuren kun je het beste schoonmaken, bijvoorbeeld met een desinfecterend doekje.

Als je dan toch bij de voordeur bent maak dan ook meteen de deurklink en van de auto schoon.

Je vergeet toch niet je gewone schoonmaakwerk ook te doen he?
Goed zo, je bent hartstikke goed bezig!

 

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Muren bij de wasbakken

Net als de muren van het toilet, de muren achter of naast de wasbakken in de badkamer worden ook vaak eens vergeten. Je wasbak kan dan wel weer blinken nadat je het hebt schoongemaakt, maar het weghalen van viezigheid op de muren in de omgeving van de wasbak schiet er nogal eens bij in. Ook de onderkant van hangende badkamerkastjes boven de wastafel worden vaak niet schoongemaakt. Vergeet deze plekken dus niet.

Tandenborstelbeker 

Heb je weleens in de beker gekeken waar je tandenborstel in staat? Juist, die wordt vaak vergeten om schoon te maken. Bruine plekken, tandpasta plekken en ander viezigheid gaat zich daarin ophopen. Maak elke week deze bekers schoon. Dat geldt ook voor de houder van je elektrische tandenborstel.

Vandaag heb je nu alweer je extra klusje gedaan! Gaat lekker zo!!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Prullenbak

Wanneer de prullenbak vol is wordt de volle zak in de container gegooid en er een nieuwe zak ingestopt. In de meeste gevallen wordt het schoonmaken van de prullenbak zelf vergeten. De deksel en soms ook de bodem van de prullenbak zijn plekken waar vuil en restjes achter kunnen blijven. Dit zorgt voor viezigheid en stank. Iets waar je niet op zit te wachten. Neem de prullenbak één keer per week aan de binnen- en buitenkant af. Dit kun je doen met een doekje en wat lauwwarm water met een druppeltje afwasmiddel. Vergeet ook de vloer onder de prullenbak niet schoon te maken.

Onder het toilet en onderste deel van het toilet
Door het gebruik van een toiletborstel kunnen tijdens het schrobben druppels langs de zijkant van je toiletpot naar beneden sijpelen. Maar ook plassen kinderen (of mannen!) weleens iets naast de pot. En soms heb je dat met het doorspoelen er spetters uit de pot vliegen en op de grond terecht komen. Kortom, genoeg redenen om het onderste deel van de wc pot, de grond onder de wc pot en de muren (ook de muur achter het toilet) tijdens elke schoonmaakbeurt goed schoon te maken.
Ga eens op het toilet zitten (met de deksel dicht) met een poetsdoek in je hand. Zo zie je wat er eigenlijk ook nog schoongemaakt kan worden.

Zo, dat is het weer voor vandaag, lekker he stukje bij beetje is je huis blinkend schoon aan het worden!!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Vergeten

Er zijn van die zaken in huis die je snel vergeet schoon te maken. Deze week ga ik helpen deze plekken te ‘vinden’. Je zal zien dat de meeste items wel een poetsbeurtje kunnen gebruiken. Zie het als een micro-grote-schoonmaak :). Ik doe dat niet in een bepaalde volgorde hoor het zijn meer tips van vergeten schoonmaakklussjes…

Afstandsbedieningen
Iedereen zit aan de afstandsbediening(en) of je nu schone handen hebt, verkouden bent of niet. Het zijn grote bronnen van bacteriën. Je kunt deze heel simpel reinigen met een vochtige doek die voorzien is van een mengsel van ontsmettingsalcohol en water. En maak van dit klusje een gewoonte!

En denk ook eens aan de vergeten hoekjes van:
Lege stekkerdozen
Tv schermen
Geluidsboxen
Het oplaadgat in je telefoon
Veelal volstaat het schoonmaken met een microvezeldoekje, maar in sommige gevallen komt een stofzuiger beter van pas. Wist je dat wanneer een stekkerdoos stof vangt en je er een stekker in steekt, er kortsluiting kan ontstaan?

Zo! Morgen weer verder.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.