De methode van Marie Kondo – KonMari genaamd – gaat niet van ruimte naar ruimte maar pakt het opruimen per categorie aan. De eerste categorie die aangepakt gaat worden is je kleding. Dit is om gewend te raken aan het selecteren. Je weet van je kleding heel snel of je van een kledingstuk blij wordt of niet.

Dit is een goede oefening voor je zodat je straks al je spullen makkelijker kan uitzoeken en opruimen/wegdoen.
Je begint met al je kleren (ja echt AL je kleren) op een grote hoop te leggen. Kijk alle kasten en laatjes, dozen etc. na om echt ALLES op de berg te leggen. 

Dan pak je kledingstuk voor kledingstuk en voel of je blij wordt van dit kledingstuk. Is het iets waar je blij van wordt leg het op de stapel ‘HOUDEN’ doet het je niets leg dan op de stapel ‘WEGDOEN’. Vergeet niet het item te danken voor bewezen dienst en neem afscheid. Zo werkt je de hele stapel door. Je hoeft dit niet in 1 keer te doen, neem je tijd als het moeilijk is maar zet wel door, laat het niet weken liggen. Zorg dat je het goede blije gevoel van het uitzoeken van je kleding vasthoudt.

Ben je zover dat je kan gaan opvouwen en wil je dit ook op de KonMari methode doen?

Hiernaast zie je de basis vouwtechniek. Het is de bedoeling dat je van elk kledingstuk een rechthoek maakt die je rechtop kan zetten.
In de volgende blogs laat ik je zien hoe je de diverse kledingstukken het best kan opvouwen.

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!