Gordijnen

Vitrages, lamellen en gordijnen trekken veel stof aan. Nu is het niet nodig om gordijnen en vitrages elke week schoon te maken, maar klop ze regelmatig buiten uit of was ze volgens de wasvoorschriften in de wasmachine. Je kunt ze ook naar de stomerij brengen. Voor lamellen en luxaflex kun je bijvoorbeeld met Swiffer, microvezel doekjes of andere hulpmiddelen je lamellen goed schoonmaken. Dit is makkelijker dan het schoonmaken van gordijnen en vitrages en zou je dus wel elke week of elk twee weken kunnen doen.

Luxaflex

Zijn de luxaflex heel erg vies geworden haal ze dan van de muur (of plafond) en zet ze in bad of in de douche en spoel ze heel goed schoon, spuit ze dan in met afwasmiddel en borstel voorzichtig schoon, spoel daarna goed af. Wat voor mij heel goed werkt: ik heb bij de bouwmarkt een dakgoot gekocht (let goed op de lengte die je nodig hebt) met twee stoppen voor het uiteinde. Maak die goed vast (bv met lijm).
Leg de dakgoot buiten neer met de luxaflex erin (1 per keer) dan met de tuinslang (of emmers) warm water toevoegen, ik doe er altijd biotex bij in. Laat de boel een poosje weken, daarna voorzichtig met een borstel (bv zachte afwasborstel) de lamellen schoonmaken. Je zal zien dat er echt wel een boel zwart af komt. Kieper de dakgoot voorzichtig leeg (denk wel aan de planten). Spoel ze daarna goed schoon met water uit de tuinslang. Voor ik ze uithang doe ik voor de laatste keer een flinke scheut wasverzachter bij het water en laat dat weer even inweken. Dit zorgt ervoor dat het vuil niet zo snel weer aantrekt. Dan de luxaflex uit de goot halen en voorzichtig te drogen hangen. Het is een steile klus maar het is meer dan de moeite waard, je zal zien hoe het opknapt!

Je hebt het wel weer gehad voor vandaag want dit was best een lange klus. Dus voor nu …. rust!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.