Voorraad

Je bent nu zo lekker bezig geweest in de keuken dat ik je nog wat tips wil geven voor al die dingen die maar los slingeren door je kastjes.
Ik zelf werk heel veel met mandjes. Je kan voor van alles een mandje nemen. Voor de kruiden een apart mandje, voor de koekjes, de chips en ga zo maar door. Je zal zien dat als je dat straks hebt gedaan je kastjes (of lade) er keurig uitziet en ook zo blijft! Wil je een koekje pakken hoef je alleen maar het koekjesmandje te pakken. Je hebt meteen overzicht van wat je allemaal in huis hebt.
Bovenal is het nog eens heel leuk om te doen en je hebt zo’n eer van je werk. Ik weet zeker dat je aan het eind van deze ‘opdracht’ (vooraal een opdracht aan en voor jezelf) trots zal kijken naar je kast.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Pannen

Vandaag gaan we met de pannen en potten aan de slag. Heb jij ze in een lade staan of juist in een kastje? Het maakt voor het opruimen en schoonmaken helemaal niets uit. Maak de lade/kastje leeg en zet de spullen op het aanrecht of op de tafel. Je zal zien dat je lade/kastje wel een goede poetsbeurt kan gebruiken. Meestal zit het vol met zwarte strepen van de pannen. Pak een sponsje en wat schuurmiddel en ga aan de slag. Ow, ow, wat zal dat mooi gaan blinken ;).
Bekijk je pannen eens goed voor je ze terugzet. Passen alle deksels nog wel, is er een pan die je werkelijk nooit gebruikt? Zet hem in een doos weg en breng hem (als we weer naar buiten mogen) naar de kringloopwinkel (of iets dergelijks) zo help je er misschien een ander mee en jouw lade/kastje ziet er meteen een stuk overzichtelijker uit. Zet dan alle pannen weer terug, misschien wel op een nieuwe handiger plaats dan ze eerst stonden. Zo, je klus voor vandaag is weer gedaan! Of heb je de smaak te pakken en poets je nog een beetje door?

In ieder geval wens ik je succes toe en geniet vandaag ook nog van het mooie zonnige weer!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Schoonmaken

Misschien helemaal ten overvloede maar ga deze dagen eens extra met een schoonmaakdoek langs alle deurkrukken en lichtknopjes. Het zijn zaken die er nu toe doen om schoon te houden. En vergeet ook de buiten deurkruk en deurbel niet!

We kunnen nu niet voorzichtig genoeg zijn!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Bloem

En vandaag huppetee door naar het volgende kastje/lade. Vergeet niet je luisterboek of muziekje aan te zetten :)

Vandaag het kastje met de voorraad bloem, pakjes, zakjes. Haal je kastje leeg en zet het op het aanrecht/keukentafel. Maak het kastje goed schoon.
Kijk alle producten goed na of het niet over T.H.T. datum is. Bij b.v. bloem kijk je in het pak of je geen kleine, ienieminie beestje ziet lopen ……. ja echt he, ieuwwww maar dat gebeurt als je niet zo vaak bloem gebruikt. Zie je beweging in het pak dan weggooien en op je boodschappenlijstje ‘bloem’ schrijven. Zo ga je alles na. Bij ver over de datum wegdoen! Bij net wel of net niet over de datum ga je een recept bedenken, kijk op internet er is genoeg te vinden (google eens op ‘koken uit de keukenkast’).

Zorg dat je de spullen op datum terug zet.

Succes!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Ingeblikt

We gaan verder met het volgende kastje.

Je hebt vast wel een plank in de kast/ of kastje waar je voorraad bewaard. Haal die leeg en zet alles op het aanrecht/keukentafel. Maak de plank/kast schoon en voor je je producten terug zet kijk je naar de T.H.T. (Tenminste Houdbaar Tot) datum. Bekijk het blik goed, is het niet ingedeukt of beschadigd dan kan je dit makkelijk nog jaren bewaren (ook ná de THT datum). Misschien gaat de kwaliteit, kleur en geur wat achteruit maar het blijft gezond eten. Maar misschien is dit wel de tijd om ze op te maken. Zet de blikken met de oudste datum vooraan in de kast zodat je de volgende keer díe als eerste kan pakken. Heb je nu de smaak helemaal te pakken pak dan de plank daarboven ook nog mee ;)

En denk aan de tip van gisteren …….. zet je luisterboek (of een lekker muziekje) aan! ;)

Zo heb je vandaag weer een klusje gedaan waar je anders niet aan toe gekomen was. Langzaam maar zeker gaat je keuken blinken. Je bent goed bezig zo en je ziet dat het niet eens zo heel veel moeite kost!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Kruiden

Als we dan toch niet naar buiten mogen dan maar opruimen…… toch? Pak vandaag eens al je kruiden uit je keukenkastje/lade. Maak het schoon en bekijk alle potjes, doosjes en zakjes eerst voor je ze terug zet.

Kruiden en specerijen blijven lang goed, maar niet eeuwig. Hoe verser ze zijn, hoe beter de smaak. Koop als het mogelijk is specerijen die je zelf nog moet raspen of malen. Kijk op de verpakking of er een houdbaarheidsdatum op staat. Zo niet, houd dan deze richtlijnen aan:

  • Gedroogde kruiden (zoals basilicum, tijm en peterselie): 1-3 jaar

  • Gedroogde kruidenmengsels (zoals Italiaanse kruiden): 1-2 jaar

  • Gemalen specerijen (zoals kerrie, paprikapoeder en komijn): 2-3 jaar

  • Hele specerijen (zoals nootmuskaat, peperkorrels en kaneelstokjes): 3-4 jaar

Succes!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Leuk

Vandaag kreeg ik een mail van een hele goede vriendin. Ze had nog een top-tip voor mij, eigenlijk voor ons allemaal!!

Als je dan zo lekker aan het opruimen/schoonmaken bent zet dan een luisterboek aan. Zo vang je twee vliegen in één klap, lekker dat geweldige boek luisteren én je huis is langzaam maar zeker spin&span aan het worden!!

Geweldig dat mijn lezers mij tips geven want die zijn echt meer dan welkom.

Samen staan we sterk!

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.