Bloem

En vandaag huppetee door naar het volgende kastje/lade. Vergeet niet je luisterboek of muziekje aan te zetten :)

Vandaag het kastje met de voorraad bloem, pakjes, zakjes. Haal je kastje leeg en zet het op het aanrecht/keukentafel. Maak het kastje goed schoon.
Kijk alle producten goed na of het niet over T.H.T. datum is. Bij b.v. bloem kijk je in het pak of je geen kleine, ienieminie beestje ziet lopen ……. ja echt he, ieuwwww maar dat gebeurt als je niet zo vaak bloem gebruikt. Zie je beweging in het pak dan weggooien en op je boodschappenlijstje ‘bloem’ schrijven. Zo ga je alles na. Bij ver over de datum wegdoen! Bij net wel of net niet over de datum ga je een recept bedenken, kijk op internet er is genoeg te vinden (google eens op ‘koken uit de keukenkast’).

Zorg dat je de spullen op datum terug zet.

Succes!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Ingeblikt

We gaan verder met het volgende kastje.

Je hebt vast wel een plank in de kast/ of kastje waar je voorraad bewaard. Haal die leeg en zet alles op het aanrecht/keukentafel. Maak de plank/kast schoon en voor je je producten terug zet kijk je naar de T.H.T. (Tenminste Houdbaar Tot) datum. Bekijk het blik goed, is het niet ingedeukt of beschadigd dan kan je dit makkelijk nog jaren bewaren (ook ná de THT datum). Misschien gaat de kwaliteit, kleur en geur wat achteruit maar het blijft gezond eten. Maar misschien is dit wel de tijd om ze op te maken. Zet de blikken met de oudste datum vooraan in de kast zodat je de volgende keer díe als eerste kan pakken. Heb je nu de smaak helemaal te pakken pak dan de plank daarboven ook nog mee ;)

En denk aan de tip van gisteren …….. zet je luisterboek (of een lekker muziekje) aan! ;)

Zo heb je vandaag weer een klusje gedaan waar je anders niet aan toe gekomen was. Langzaam maar zeker gaat je keuken blinken. Je bent goed bezig zo en je ziet dat het niet eens zo heel veel moeite kost!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Kruiden

Als we dan toch niet naar buiten mogen dan maar opruimen…… toch? Pak vandaag eens al je kruiden uit je keukenkastje/lade. Maak het schoon en bekijk alle potjes, doosjes en zakjes eerst voor je ze terug zet.

Kruiden en specerijen blijven lang goed, maar niet eeuwig. Hoe verser ze zijn, hoe beter de smaak. Koop als het mogelijk is specerijen die je zelf nog moet raspen of malen. Kijk op de verpakking of er een houdbaarheidsdatum op staat. Zo niet, houd dan deze richtlijnen aan:

  • Gedroogde kruiden (zoals basilicum, tijm en peterselie): 1-3 jaar

  • Gedroogde kruidenmengsels (zoals Italiaanse kruiden): 1-2 jaar

  • Gemalen specerijen (zoals kerrie, paprikapoeder en komijn): 2-3 jaar

  • Hele specerijen (zoals nootmuskaat, peperkorrels en kaneelstokjes): 3-4 jaar

Succes!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

 

Leuk

Vandaag kreeg ik een mail van een hele goede vriendin. Ze had nog een top-tip voor mij, eigenlijk voor ons allemaal!!

Als je dan zo lekker aan het opruimen/schoonmaken bent zet dan een luisterboek aan. Zo vang je twee vliegen in één klap, lekker dat geweldige boek luisteren én je huis is langzaam maar zeker spin&span aan het worden!!

Geweldig dat mijn lezers mij tips geven want die zijn echt meer dan welkom.

Samen staan we sterk!

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.

Omgaan

Van 23 t/m 27 maart is het week de Week van het geld.
Deze week is het  thema ‘goed omgaan met geld is goud waard’.
Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Nu kan je denken “tja, maar dat is voor kinderen!” Maar je kan iedere dag een begin maken met het op orde brengen van jouw (financiële) zaken. Het is dus nooit te laat!

8 Tips om je financiële administratie (op tijd) bij te houden:
1. Maak altijd meteen je post open. Gooi de enveloppe en reclame meteen bij het oud papier.
2. Bewaar belangrijke documenten op een geordende manier, bijvoorbeeld in een vaste map.
3. Maak een speciaal e-mailadres aan voor je administratie waar je mailtjes van portals zoals Mijn Overheid op ontvangt.
4. Stel een vast moment in de week in waarop je je administratie bijwerkt en je rekeningen betaald.
5. Als je een partner hebt, bespreek dan maandelijks de financiële administratie.
6. Zorg dat je een goed overzicht hebt van waar je wat bewaard.
7. Stel in de digitale portals zoals Mijn Overheid e.d. in dat je een melding per mail krijgt als er een bericht in deze portal staat.
8. Houd een huishoudboekje bij. Dat kan offline, maar er zijn ook apps of websites waarmee je dit makkelijk kunt doen.

Kom je er helemaal niet uit of is de berg te groot? Bel me of mail me.

Mindful

In deze dagen vol onrust en onzekerheden is het belangrijk te kijken wat werkelijk nodig is.

Beetje

Nu er veel mensen meer thuis moeten blijven kunnen we mooi, die lang vergeten, klusjes in huis aanpakken. Nu niet meteen in de stress schieten hoor, het is de bedoeling om dit allemaal heel rustig aan te gaan doen.

Als je iedere dag een klein beetje doet is je huis aan het eind van het jaar helemaal spic&span! Beetje bij beetje zorgt ook voor een opgeruimd en schoon huis.
Denk niet meteen aan de zolder opruimen maar begin klein. Begin op de plek waar je iedere dag bezig bent nl. de keuken.

Als je iedere dag één laatje of één kastje aanpakt zal je zien dat je er steeds meer schik in krijgt.
Begin met de keukenlades. Haal één keukenlade helemaal leeg. Maak hem schoon, misschien eerst met de stofzuiger en daarna met een natte lap, droog de lade daarna droog.
Nu kan je hem weer vullen maar niet voordat je hebt uitgezocht of de spullen die er in zaten allemaal wel nodig zijn. Als je de selectie hebt gemaakt zorg dan dat wat er weer terug in gaat ook schoon is!

Zó, je bent klaar voor vandaag!! Morgen weer een dag ;)

Je zal zien dat je er steeds meer lol in krijgt om de keuken eens lekker op te frissen. Je hebt ook eer van je werk. Belangrijk is nu wel dat je zorgt dat wat je hebt gedaan ook schoon en opgeruimd blijft!

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.