Hoe maak je je oven schoon?

• Veeg eerst al het vuil weg dat los in de oven ligt en haal vervolgens de roosters uit de oven. Zoek een bak waar de roosters helemaal in passen en vul deze met heet water. Voeg een schep waspoeder toe en roer. Laat de bak met de roosters erin een nacht staan en de volgende dag zal je rooster weer stralen. Je zou de roosters ook een nachtje in een vuilniszak met een kop ammoniak kunnen bewaren. De dampen zorgen ervoor dat het vuil er makkelijk af te halen is. Laat de zak wel buiten staan en spoel de roosters de volgende dag goed af.
• Terwijl de roosters weken, kun je verder gaan met de binnenkant van de oven. Maak hiervoor eerst een pasta van baking soda en water. Zorg dat je voldoende maakt, je moet namelijk de hele oven met het goedje bedekken.
• Smeer nu de oven in met de pasta, maar breng het niet aan op de verwarmingselementen. Gebruik hierbij je huishoudhandschoenen. De pasta zal bruin kleuren als het in contact komt met het vuil.
• Als je de oven met de pasta hebt bedekt, kun je even rust nemen en de pasta op zijn minst 12 uur laten intrekken.
• Is alles goed ingetrokken? Veeg met een vochtige vaatdoek de pasta af.
• Vul de sprayflacon met azijn en spray dit in de oven. Hierbij kan overgebleven pasta gaan schuimen, maar dit is niet erg.
• Pak een nieuwe vaatdoek en veeg de oven weer overal schoon. Leg nu de roosters terug en laat ze volledig drogen voordat je de oven weer gaat gebruiken.
• Het raam van de oven moet ook nog schoongemaakt worden. Gebruik hier weer een mix van baking soda en water voor. Breng aan op het raam en laat 30 minuten intrekken. Veeg vervolgens het raam schoon en je oven is weer spik&span.
Zo, alweer een klus geklaard, je bent goed op weg.

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.