Gebroken

Je herkent het vast wel ineens doet je oplader het niet meer. Ja, als je wat heen en weer beweegt met het snoertje en je hem dan heel voorzichtig weglegt dan ….. met een beetje mazzel ….. doet hij het weer.
Wéér een nieuw snoertje kopen …. het is toch om moedeloos van te worden he. 

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Nou ik wel hoor maar uiteindelijk gaat het toch stuk bij de ‘aanhechting’ van het stekkertje.

Nu zag ik op internet de volgende handige tip (denk ik). Pak van een oude balpen het veertje en draai dat voorzichtig om je snoer. Dat zou voorkomen dat er in het begin een knik komt.

Ik ga het in ieder geval meteen proberen!!

 

Papierwinkel

Weet je soms niet meer waar je moet beginnen met het opruimen van de stapel papieren die er maar op je ligt te wachten?
Iedereen kan zich wel voorstellen dat meteen opbergen de beste manier is maar ja zo werkt het soms niet.
Wat heel goed voor je kan werken is een kunststof bak kopen (zie foto) en daar plastic mappen óf zip-lock zakken in doen. Is de berg niet zo heel erg groot dan kan je de papieren eerst op tafel categoriseren, maar is het een grote berg …. zet dan de mappen/zakken rechtop zodat je de papieren er meteen in kan doen. Let hierbij nog niet op de datum en/of volgorde het belangrijkste voor nu is ze op de juiste plek te krijgen.

 

( Zorg er voor dat je hier meteen al een selectie maakt over wat belangrijk is en wat meteen weg kan (denk hierbij bv aan enveloppe) dat bespaart je straks een boel oud papier in de mappen).

Je kan denken aan bijvoorbeeld:
• Huis
• Huishouden
• Verzekeringen
• Belastingen
• Auto enzovoorts.
Ben je nu klaar met de stapel in de mappen te stoppen dan kan je nu map voor map pakken en de papieren die erin zitten op de juiste volgorde gaan leggen. Leg de papieren op datum en leg de oudste datum achterin de map en werk zo naar voren toe.
Je zal zien dat het snel werkt en netjes opgeruimd raakt.

Succes met organiseren en kom je er helemaal niet uit? Bel of mail me!

Dat is de vraag

In een gesprek gaat het vaak over “Goh je bent organizer, wat leuk. Ik heb (bv) een vriendin die het niet voor elkaar krijgt om haar zolder opgeruimd te krijgen. Kan jij daar niet wat aan doen?”
Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Je kan iemand niet dwingen tot opruimen. Zonder vraag kan je geen hulp bieden. Dus als je vriendin naar mij toekomt met de vraag of ik haar kan en wil helpen dan is dat waar ik mee aan de slag kan.
Er zal altijd een intrinsieke motivatie ‘moeten’ zijn om samen aan de slag te gaan met het opruimen anders wordt het trekken aan ‘een dood paard’.

DUS …… ik wil altijd graag helpen maar wel met instemming en motivatie van degene die geholpen wil worden!

Dus …. zit het opruimen al in je bol?  Bel of mail me!

 

Opruimwoede

Het is mooi om te zien dat veel mensen de lockdown(s) tijdens de corona-epidemie gebruiken om de bezem eens flink door de kasten en de zolder te halen. Tijd, waarin we niet veel leken te kunnen doen, wordt goed en nuttig besteed. Straks als we allemaal weer aan het werk kunnen (zou dat ooit nog normaal kunnen?) dan gaan we opgeruimd weer aan de slag.

We zijn zelfs zó hard aan ‘t opruimen dat de meeste kringloopwinkels een stop hebben op het brengen van goederen. Zelf bij het afvalstation (wij noemen dat hier gewoon ’t stort ;) ) staan er rijen auto’s te wachten om de boel kwijt te raken.

Hoera voor alle opruimers. Waar ik benieuwd naar ben is of je nog ‘valkuilen’ tegen bent gekomen. Zaken waar je niet van weet wat je er mee aanmoet. Kijk daar zijn organizers/opruimcoaches nu heel handig voor.
Kom je er niet uit maak dan eens een afspraak met iemand die je kan helpen, iemand die je net dat laatste zetje kan geven. Samen sterk!

Wil je dat ik je help? Bel of mail me!

Blijf gezond!