Lukt het je maar niet om de was op orde te krijgen? Zie je nooit meer de bodem van je wasmand? Laat je de was in de wasmachine zitten of juist te lang in de droogtrommel? Dan is het zaak om dit beter te gaan organiseren, zodat je nooit meer tegen die enorme berg was aan zit te kijken terwijl je juist lekker in je stoel wil gaan zitten lezen ;)

Maak een wasmanden systeem

Schaf een paar wasmanden aan. Bijvoorbeeld eentje voor de witte was en eentje voor de bonte was. Zo sorteer je meteen op kleur. Je kan ook sorteren op kledingsoort. Koop dan wat kleinere manden en sorteer dan op bv ondergoed en sokken, broeken, overhemden en truien. Het handige hier van is dat je als de was klaar is je de kleding meteen in de juiste mand hebt zitten en zo de kast in gedaan kan worden.

De Gouden Regel

Moet je voor je gaat wassen eerst over de vloer kruipen om de kleding van je kind(eren) uit de kamer te halen? Koop samen met een wasmand en zeg dat alleen de vuile kleren die IN de wasmand zit gewassen worden. Belangrijk bij deze oude regel is dat jij je ook aan deze regel gaat houden. Het heeft geen enkel zin als je tóch de was van de vloer haalt óf in het weekeinde nog snel dat ene truitje was omdat dit niet in de wasmand lag.

Maak je wasmachine schoon

Het klinkt misschien raar maar soms moet ook je wasmachine schoongemaakt worden. Dot zorgt er voor dat hij het goed blijft doen maar ook dat je was schoon wordt. Er zijn verschillende manieren om je wasmachine schoon te maken. Je kan dit met een speciaal middel doen maar azijn is ook een prima middel om mee te reinigen.

Sneller drogen

Duurt het drogen van je was, in de droogtrommel, je te lang? Stop dan een droge zachte handdoek in de droogtrommel bij je was. Je kleren zullen sneller drogen.

Zet de timer

Tegenwoordig heeft iedere mobiele telefoon wel een timer. Gebruik die als je gaat wassen. Zet de timer en zodra die afgaat onderneem actie. Was uit de droger en meteen opvouwen. Was in de droger of ophangen. Nieuwe was in de wasmachine. Zo verlies je geen tijd en kan je de wasmand misschien wel twee seconden leeg houden! ;)

Regelmaat

Het allerbelangrijkste is: zorg voor regelmaat. Als je wasmand(en) uitpuilt van de was zakt de moed je in de schoenen en weet je niet meer waar je moet beginnen. Je kan een vaste dag per week uitzoeken om te wassen maar je kan ook ‘s avonds de was vast uitzoeken en in de machine doen, dan ‘s morgens als je opstaat meteen de eerste was aanzetten. (of als je een wasmachine hebt met een timer dan de machine ‘s morgens heel vroeg laten draaien zodat je als je opstaat de eerste was al in de droger kan doen).

Kan je het allemaal niet meer overzien en wil je hulp bij het organiseren van je was? bel me, mail me!