Door het heerlijke weer wil je weer graag naar buiten. Helaas kan dat nu alleen in je eigen tuin of op je balkon. Het is nu even niet anders. Maar je kan wel lekker aan de slag met het klaarmaken van de tuin.

Harken

Pak de hark en hark al het oude blad weg. Je zal zien dat dit intussen best een hele boel is geworden. Doe het blad in de kruiwagen of in de tuinafvalbak en breng het naar het tuindepot (als dat bij jou is in de wijk en anders naar het stort). Kijk dat ruimt al lekker op en je zal zien dat onder al dat blad al veel nieuw groen te zien is!

Gras maaien

Het gras is intussen, door al dat lekkere weer, ook alweer geroeid. Pak de grasmaaier en ga aan de slag. Je gras zal er enorm van opknappen. Is dat niet zo? Zorg dan dat je bij het tuincentrum informatie vraagt over hoe je het gras weer gezond en strak krijgt. Je kan natuurlijk ook hier kijken. Zorg er altijd voor dat je het afgemaaide gras meteen van het gras afharkt.

Snoeien

Dit is ook de tijd om struiken en bomen te snoeien. Niet allemaal, kijk daarvoor in tuinboeken of bv hier. Zorg voor schoon en scherp gereedschap dan komt ten goede aan planten/bomen. Wees niet te bang om eens flink te snoeien je planten worden er mooier en voller door.

Het is nu echt tijd dat je gaat genieten. Pak een kopje thee of koffie en ga eens lekker genieten van je harde werken! Goede gedaan en morgen weer een dag!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.