Het schooljaar begint alweer bijna en jij vindt dat de kamer van je tiener nu echt opgeruimd gaat worden. Echter je tiener heeft daar een heel ander idee over :)
Hoe ga je dat nu weer oplossen? Wie weet helpen de volgende tips:
• Plan het opruimen van de kamer samen met je tiener als iets gezelligs; neem een kopje thee/glaasje fris mee naar boven en doe er iets lekkers bij. Zet jullie favoriete muziek op (er is echt wel iets te vinden dat jullie beide leuk vinden) en knallen maar.
• Zie het samen opruimen als Quality Time; vaak kom je tot leuke gesprekken, of heb je veel lol als je de kasten gaat opruimen en jullie oude spulletjes tegenkomen.
• Geef je tiener een stukje eigen verantwoordelijkheid bij het opruimen. Je hoeft er niet altijd bij te blijven. Door gerichte opdrachten te geven, komen ze zelf een heel eind. Aan het eind natuurlijk wel even het eindresultaat gaan bekijken en je tiener een compliment geven.
• Geef tips over het handig opbergen van spullen. Schoolboeken zijn makkelijker terug te vinden in een boekenkast dan in een stapel op het bureau.
• Geef je tiener een eigen wasmand. Zo voorkom je dat de hele kamer vol ligt met rondzwervende kleding. Maak de afspraak dat alleen wat in de wasmand ligt gewassen zal worden. Wees duidelijk en wijk niet af van die afspraak!

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!