De herfst nadert langzaamaan zeker en ik hoor steeds vaker dat mensen zo’n last hebben van spinnen. Ze durven de ramen niet open te zetten omdat die spin anders binnenkomt. De spinnen moeten weg/dood! Je kan beginnen met op de donkere stille plekjes in huis de stofzuiger te zetten. Daarmee haal je het web én de spin weg. Let wel met 1x stofzuigen ben je heus niet van het probleem af.
Maar misschien kan ik je op andere gedachte brengen: “Wees niet te hard voor de spin!” Ik snap dat zo’n snel lopende engerd niet je favoriet is maar spinnen zijn eigenlijk je grootste vriend in de strijd tegen insecten. Een duurzamer vriend kun je eigenlijk niet bedenken. Je hebt twee soorten spinnen nl. huisspinnen en tuinspinnen. Het heeft geen zin een huisspin naar buiten te zetten, hij zal zo snel mogelijk proberen weer in huis te komen en vice versa.  De beste insecten verdelger is de hooiwagen (ja, dat is ook een spin!) Van alle bondgenoten is dat je beste maatje.

Wil je het nu echt helemaal niet? Doe dan een hele flinke scheut azijn in een spuitfles en vul hem verder met water. Spuit daarmee je kozijnen in. Spinnen houden niet van de geur van azijn. Wees gewaarschuwd…. je zal daarna wel méér last hebben van vliegen en muggen! ;)

 

 

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!