De meeste mensen denken dat als je professional organizer of opruimcoach bent dat hun huis helemaal opgeruimd, leeg en schoon is!
Ik moet jullie teleurstellen dat is het niet, tenminste niet bij mij. Ik ben wel heel erg opruimerig en georganiseerd maar echt niet zo erg als jullie denken. Er staat echt nog een doos met spullen van vroeger waarvan ik weet dat ik dat op een of ander moment heus weg ‘moet’ doen. Maar voor nu is dat wat mij betreft helemaal niet nodig. Wel is het zo dat ik die doos zo kan pakken omdat ik weet waar hij staat en wat er in zit. Misschien is dat wel het kenmerk van een organizer ;) De garage is ook echt niet zo spin&span als ik zou willen. Ik heb heel veel niet ingeplakte foto’s. Iedere keer als het even rustig is in het leven denk ik “ow ja die foto’s moet ik nog doen” Meestal wacht ik tot die bui weer overgaat :p. Er is dus altijd ruimte voor verbetering :)

Ik heb ook niet altijd de energie om al die zaken te doen. Ik heb een o.a. auto-immuunziekte en dat gaat gepaard met energie verlies. De kunst is om mijn energie over de dag goed te verdelen. Dat gaat heel erg goed ik heb er mee leren leven maar het is niet zo dat ik als bezige bij de hele dag maar heen en weer vlieg om de boel op orde te houden. Maar het leren verdelen van je tijd is ook iets dat ik je graag wil aanleren. Niet de hele dag bezig zijn met opruimen, schoonmaken, rennen en vliegen dat is echt helemaal niet nodig. Ik denk zelfs dat als je straks de boel netjes  op orde hebt je méér tijd zal ervaren.
Iedereen kan opruimen, dat weet ik zeker, maar het gaat erom welke waarde je hecht aan je spullen. Die waarde is voor iedereen anders maar vaak is het zo dat je waarde hecht aan je spullen om de verkeerde redenen. Een reden uit het verleden waar je niet los van kan komen, maar als je die reden aan kan pakken ben je al een heel stuk op de goede weg om je huis weer jouw huis te laten zijn in plaats van een opslagplaats van je spullen/herinneringen.

Als je met mij aan de slag gaat is het echt niet zo dat we meteen dagen aan het opruimen en weggooien zijn. Even voor de duidelijkheid ík ga niets weggooien! Als er iets weggegooid/weggedaan gaat worden is het helemaal jouw beslissing! Maar goed een sessie van 3 á 4 uur per week is meestal echt meer dan genoeg. Je hebt tijdens een sessie bij mij genoeg handvatten gekregen om zelf verder te gaan. En de keer daarna gaan we kijken of het allemaal naar tevredenheid is gegaan. Wat heb je nog nodig om de volgende kast/ruimte/la/doos aan te pakken?
Samen gaan we aan de slag om jouw leven overzichtelijker en opgeruimder te krijgen. Hiermee krijg je ook rust in je hoofd, hoe heerlijk is dat!?

Ben je geïnspireerd geraakt? Bel me, Mail me voor een afspraak!!