Het lijkt wel of er ineens overal programma’s op de tv verschijnen over hoe wij onze rommel moeten gaan opruimen. De programma’s Tidying up with Marie Kondo (Netflix), Consumed (Netflix) en Ons huis vol spullen (RTL 4) zijn razend populair.

In al deze programma’s gaan ze heel rigoureus te werk met het leeghalen van kasten/kamers/huizen. De hele inboedel gaat in containers of naar een opslag (nadat het al is uitgezocht). Daarna komt het echte werk pas. De hele handel gaat opnieuw uitgezocht worden en je mag maar een klein percentage van je eigen spullen mee terug nemen naar huis …..

Het eindresultaat is natuurlijk geweldig licht en vrolijk en laat een zee van ruimte zien. Is het jullie wel eens opgevallen dat het licht ineens ook een andere kleur heeft? Bij de beelden van een vol huis zijn de kleuren en het licht wat donker en grijzig. Zodra het huis is ingericht volgens de strakke lijnen van deze opruimgoeroes is het licht zonnig en vrolijk.

Zo ga je het zelf thuis natuurlijk nooit voor elkaar krijgen en ik denk persoonlijk dat je het zo ook helemaal niet zou moeten doen.

Ik kan me voorstellen bij het zien van zulke programma’s dat de moed je in de schoenen zakt óf dat je denkt “dat wil ik ook” maar ja dan niet ál mijn spullen wegdoen maar wel zo dat ik mijn kamers weer als kamers kan gebruiken. Meestal is het helemaal niet zo’n zooi bij mijn klanten, heet gaat juist vaak over overvolle kasten en dáár niets meer in kunnen terug vinden. Tegenwoordig is veel ook zo goedkoop dat als je het niet kan vinden je je het maar nieuw koopt. Winkels als Xenos, Action en dergelijke staan vol met spullen die je huis tot een thuis kunnen maken. Het gevolg is nóg meer spullen in je huis en nóg meer kans dat je het volgende keer niet meer kan vinden. Tot je op een keer een kast leegtrek en je nog acht van die hele leuke waxinelichthouders achterin de kast ziet staan. Wat moet je er mee?? Dan gaat je hoofd overlopen en zet je het maar weer terug want tja wegdoen is ook weer zoiets.

Wil je af van overvolle kasten? Zie je het niet (meer) zitten om hier zelf aan te beginnen? Weet je niet waar je met al die spullen naartoe moet? Bel me op en samen gaan we een plan maken. Het is echt niet zo dat je je hele kast of kamer leeg moet gaat trekken om een kast of kamer opgeruimd te krijgen. We maken een plan waar jij mee aan de slag kan en dat je houvast gaat geven bij je opruimklus. Bel me snel dan maken we een afspraak!

Bel me, mail me!