Minimalistische tips: manieren om rommel in je leven te verminderen

Rommel gebeurt. We hebben allemaal die ene lade die vol lijkt te staan ​​met dingen waarvan we gewoon niet weten wat we ermee moeten doen. Of al die e-mailtjes die we eigenlijk moeten beantwoorden maar waar we niet aan toe lijken te komen. Na verloop van tijd raken we gefrustreerd en hebben geen idee waar het allemaal vandaan kwam.

Met behulp van enkele minimalistische tips kun je beginnen de rommel uit je leven te verwijderen en een nieuw perspectief en zelfs een beter vooruitzicht te krijgen. Wanneer we beginnen met het verwijderen van items waar we geen gebruik van maken, voelen we ons meestal beter, genieten we nog meer van onze gebruikte bezittingen en maken we ons minder zorgen.

De komende blogs geef ik je enkele tips die je nu kunt doen om je leven op te ruimen en de rommel die je hebt verzameld te verminderen, allemaal zonder stress, zorgen of spijt.

Richtlijnen.

Je hoeft geen minimalist te zijn (of te willen zijn) om voordelen te behalen van minder rommel in je leven. Volgens sommige rapporten zijn wij depressiever met meer spullen. Dit laat alleen maar zien dat materiële bezittingen ons niet veel vreugde of geluk brengen. Tenminste niet op de lange termijn. Dus, wat kunnen we doen? Om te beginnen kun je een richtlijn kiezen en daarmee te beginnen. Er zijn verschillende minimalistische “richtlijnen”, dus je hebt genoeg om uit te kiezen.

De Project 333-regel

Deze richtlijn is ontworpen om rommel in je kast en dressoir te verminderen. Het basisidee is om 33 kledingstukken te kiezen die je de komende drie maanden zullen helpen.

Door dit te doen, kun je het grootste deel van je garderobe elimineren, ruimte in je slaapkamer vrij te maken en tijd te besparen door minder keuzes te dragen wanneer je het huis uit gaat om naar het werk of een evenement te gaan.

Wist je dat je gemiddeld een heel jaar van je leven doorbrengt met het beslissen wat je aan gaat trekken? Project 333 elimineert vrijwel de keuze door je minder opties te geven.

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!