Bij de KonMari methode horen schoenen, tassen, riemen, dassen, sjaals, handschoenen, speldjes kraagjes etc allemaal bij de categorie kleding. Dus je kan nog even door om deze categorie op orde te brengen. Geeft het je nog steeds een blij gevoel? Zorg dat je dit gevoel vast houdt en kijk af en toe naar wat je al hebt gedaan en …. :)

​Zoek de schoenen als paar bij elkaar. Bekijk ze goed, geven ze je nog een blij gevoel? Zet ze dan in de kast geef iedere soort in de afdeling schoenen een eigen plek… bv slippers en sandalen bovenin, pumps daaronder, sportschoenen daar onder, laarzen daar weer onder. Zo krijg je overzicht. Zijn er schoenen die naar de schoenmaker moeten? Zet ze klaar om weg te brengen. Heb je schoenen die echt nog wel een ronde mee kunnen maar niet bij jou? Zorg dat ze op de plek komen die ze verdienen maar zorg wel dat je ze eerst bedankt voor de bewezen dienst.

Bij tassen heb je verschillende methodes. Voor grote tassen is er de tas-in-tas-techniek. Zet grote tassen in elkaar maar zorg er wel voor dat je de handvatten blijft zien. Zo zie je in 1 opslag welke tas waar staat.
Linnen tassen vouw je op tot een rechthoek en zet je netjes rechtop in een doos.

​Plastic tassen vouw je netjes op tot een rechthoek en zet je ook weer in een doos. Voor papieren tassen en zakken pak je de mooiste papieren tas die je hebt en daarin zet je de overige (dichtgevouwen) papieren tassen en zakken.

Stropdassen kan je op verschillende manieren opbergen. Gebruik je iedere dag een stropdas hang ze dan op op een speciaal daarvoor gemaakt hangertje.
Gebruik je niet zo vaak een stropdas rol hem dan netjes op (van smal naar breed) en leg het in een doos. Let er wel op dat je niet gaat stapelen want dan gaan ze kreuken.

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!