De opvouwtechniek die Marie Kondo hanteert is dat alles zo opgevouwen gaat worden dat het uiteindelijk een rechthoek is die rechtop kan blijven staan.
Het vergt was oefening maar uiteindelijk zal je zien dat het je gaat lukken ;).
Zo kan je al je kleding, per soort, netjes in dozen, manden en/of lades opbergen.

Zorg dat je de bandjes van het hemdje naar binnen vouwt. Zo krijg je een mooie driehoek zonder uitsteeksels.
Zet de driehoeken in dozen. Zorg dat je bv van licht naar donker gaat. Zo zal je zien dat je hemdjes doos er helemaal mooi en overzichtelijk gaat uitzien.

Een hoody opvouwen is natuurlijk een uitdaging. Het is groot en dan nog die lastige capuchon… Op de KonMari manier is het toch een net pakketje geworden. :)

Een jurk opvouwen? Tja volgens Marie Kondo is dat goed te doen. Dus wil je alles gevouwen hebben? Ga dan volgens het plaatjes te werk. Denk je dat het te erg gaat kreuken? Een nette driehoek vouwen en dan rechtop zetten zorgt voor middendoor kreukels dan opvouwen en stapelen.

Ook je rokken vouw je netjes op volgens het KonMari schema. Zet ze in een ‘doos’ en doe ook dit mooi op kleur.

Lange broeken vouw je misschien altijd wel op. Doe je dan ook het kruisstuk naar binnen? Wanneer je dat doet zal je meteen al zien dat je een mooie rechthoek krijgt. Nu kan je beslissen of je het wil oprollen óf opvouwen!

Korte broeken vouwen is wel een beetje een uitdaging. Maar zorg er in ieder geval voor dat je een rechthoek krijgt die goed rechtop blijft staan. Bij dikkere stof even goed opletten of je het dubbel of driedubbel gaat vouwen.

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!