Denk even aan die stapel kleren in je kast. Ooit gekocht en (bijna) nooit gedragen. En dus gooi of geef je ze uiteindelijk maar weg. Wereldwijd kopen we steeds meer kleren en we dragen ze steeds minder vaak voordat we ze weggooien. De gemiddelde Nederlander koopt nu jaarlijks 46 stukken kleding en doet er 40 weg. In de kledingkast van de gemiddelde Nederlander vind je 173 kledingstukken, staat in een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Maar van die 173 kleren liggen gemiddeld 50 stuks al meer dan een jaar ongebruikt in de kast.
Volgens onderzoek hoef je niet van de kledingindustrie te verwachten dat zij iets doet om de wereldwijde kledingberg kleiner te maken. “Uiteindelijk wil de industrie groeien en dat betekent meer kleren verkopen. Daarom is voor de consument de belangrijkste rol weggelegd om kledingverspilling te verminderen. Mensen moeten beseffen dat ze vaak al genoeg kleren hebben.”

Het begint nu toch echt kouder te worden en waarschijnlijk ga je nu op zoek naar die warmere broek en trui en schuif je de zomerkleding wat verder naar onder en/of naar achterin je kast. Als je nu eens kritisch gaat kijken naar je kleding en wegdoet wat je eigenlijk niet hebt gedragen/ of zal gaan dragen. Doe die kleding in een zak en breng hem naar het Leger des Heils of naar de kringloopwinkel. Zo gooi je het niet weg en krijgt je kleding een tweede leven. Dit is ook nog eens beter voor het milieu zo is het een win-win situatie. Jij een opgeruimde, overzichtelijke kast en iemand anders blij met de kleding die jij al zo lang niet meer hebt gedragen.

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!