Groen doet wat je wil als je in een energiedipje zit. Groen is de kleur die je weer fris en fruitig aan het werk zet. Groen maakt je blij, levert je meer energie, geeft je hernieuwde motivatie en gaf deelnemers (in 95% van de gevallen!) een groter geluksgevoel. Dat is wat groen voor je kan doen. In groen zit de sleutel als je geen energie hebt.
Oké, genoeg reclame gemaakt voor deze kleur. De wetenschap spreekt voor zich. Groen werkt. Waarom groen werkt, daar zijn ook een paar conclusies van. De kleur zou staan voor groei en de kracht van de natuur die ook in onszelf zit. Klinkt wellicht zweverig, is keihard bewezen.
Zoek dus gauw het groen in jouw omgeving, zodra je die dip voelt aankomen. Zet bij voorbaat wat supergroene en super gezonde kantoorplanten op en om je bureau. Kijk uit het raam naar die muur vol klimop of het weidse grasveldje dat zich misschien wel precies voor je kantoor uitstrekt (lucky you). Zoek een boom, een struik, onkruid voor mijn part. Als het maar groen is. En het liefst zo natuurlijk mogelijk, zodat je ook echt die natuurlijke energie oerkrachten voelt. Lekker, man.
Ga naar buiten! Neem een plant! Verf je muur knalgroen! Zomaar wat ideetjes om meer groen in jouw omgeving te krijgen. Moeilijk is het in geen geval, daar heb je geluk mee. Laat dit wondermiddel dus niet liggen en maak er optimaal gebruik van. Kan zomaar eens van pas komen.

Bron: timemanagment.nl