De werkweek is weer begonnen. Je zit weer achter je computer te werken. Deze week gaan we in hele kleine stapjes de computer netjes opgeruimd maken.

We beginnen met je e-mail. Zit jouw mailprogramma ook zo overvol met mailtjes waarvan je niet eens wist dat je ze nog had? Dat gaan we nu eens goed aanpakken en dat doen we stap voor stap.

Inbox
• selecteer op afzender en begin bij de nieuwsbrieven. Tegenwoordig moet je je voor van alles en nog wat aanmelden om informatie of een product te krijgen/lezen. Lees je zo’n nieuwsbrief nog wel eens? Degene die je werkelijk nooit leest kan je opzeggen (unsubscribe) en daarna verwijderen je hem meteen.
• mails die afgehandeld zijn kan je verwijderen
• mails die je moet bewaren sla die op bij het onderwerk waar het over gaat. Op bv een Apple computer kan je er een vlaggetje in een kleur bij zetten. Maak van te voren duidelijk welke kleur wat betekent bv
rood voor nog te doen
blauw voor wachten op antwoord
oranje voor facturen
paars voor bewaren enzovoorts

Maak niet al teveel mappen aan, selecteer ongeveer 5 – 9 mappen/vlaggetjes. Zo blijft het overzichtelijk.
Wees streng voor jezelf en verwijder wat er niet meer toe doet.

Verzonden items
kun je op dezelfde manier opschonen als je inbox. Sla de e-mails die als bewijsmateriaal bewaard moeten blijven op bij het betreffende onderwerp. 

Verwijderde items
maak hiervoor een afspraak met jezelf. Bijv. elke maand verwijder ik de mail van de maand daarvoor. Zo blijft je mailprogramma netjes en up-to-date.

Vergeet als je klaar bent niet de prullenbak te legen!

Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier

I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.