De buitenkant van de auto had je al schoongemaakt. Nu is de binnenkant aan de beurt. Zorg dat je de spullen die je nodig hebt klaar hebt staan (bv emmers, stofzuiger, huisvuilzak, ruitenreiniger, schoonmaakmiddel voor interieur, wattips, schoonmaakdoekjes)
1. Pak een huisvuilzak en verwijder alle losse troep uit de auto. Denk hierbij ook aan de ruimtes in de deuren.
2. Verwijder vervolgens alle matten. Klop ze uit (niet dichtbij de net gepoetst auto) en stofzuig ze netjes schoon. Leg ze even op een plek buiten de auto zodat ze niet in de weg liggen.
3. Ga met de stofzuiger langs alle plaatsen waar je met een doekje niet goed bijkan. Stofzuig de stoelen en vooral tussen onlangs de stoelen. Stofzuig meteen de koffieophouder ed. Vergeet ook de achterbak niet te zuigen.
4. Ga met een vochtige doek langs alle harde oppervlaktes. Dus je hele dashboard, maar ook de plekken langs de ramen en deuren.
5. Zitten er vlekken op de bekleding? Maak die ook meteen schoon met speciale bekledingsreiniger.
6. Wil je het dashboard helemaal glimmend schoon hebben dan zijn er speciale schoonmaakdoekjes voor te verkrijgen.
7. Als de auto aan de binnenkant (bijna) helemaal schoon is. Dan zijn de ramen aan de beurt. Maak ze goed schoon met raamreiniger en droog ze goed af. Zorg ervoor dat je de reiniger niet op het raam maar op je schoonmaakdoekje spuit. Zo blijft je dashboard schoon. Kunnen de ramen open zorg dan dat je ze even een klein stukje openzet zodat je ook de bovenkant goed schoon kan maken. Zo kan je veilig blijven kijken!
8. Doe nog een laatste rondje met de stofzuiger om al het stof dat nog is gevallen weg te zuigen en leg daarna de schone matten weer terug op hun plek. Is er in jouw auto een niet zo lekker luchtje dan zijn er speciale deurhangers om in de auto te hangen.

Je hebt met succes je auto helemaal schoon gekregen. Lekker gevoel :) en zo kan je weer schoon de weg op.