De kersttijd is nu echt wel aangebroken.  Kerstbomen worden opgezet, kerstkaarten gemaakt en/of geschreven, het huis kan versierd worden, kaarsjes aangestoken, kerstdiner kan bedacht worden en familie en/of vrienden worden uitgenodigd.
Het is die tijd van het jaar dat er zoveel bij elkaar komt en gedaan gaat worden.

Tijd dus om de boel goed te organiseren, anders weet je het straks allemaal niet meer.

We beginnen met de kerstboom ga een mooie boom halen …

Zoveel verschillende mensen dus zoveel verschillende bomen. Hieronder staan 8 handige tips om je kerstboom te decoreren.

Stap 1: Zoek een goede plek uit
Of je nu een echte (zorg voor een koel plekje zo blijft hij het langst mooi) of een kunstkerstboom hebt dat maakt niet uit. Kijk goed naar waar je de boom wil neerzetten. Moet het een echte blikvanger worden of zet je hem ergens in een hoekje? Let er op dat het ergens is waar een stopcontact is voor de verlichting. Heb je kinderen en/of een hond(en) plaats hem dan zo dat ze er niet tegenaan lopen (of met hun wiebelstaart tegenaan komen ;) ). Natuurlijk kan je het meubilair wat verplaatsen om zo jouw ideale plek te maken.

Stap 2: Meet de plek goed op
Ga je voor een echte kerstboom meet dan de plek waar hij gaat komen goed op. Niet alleen de hoogte is van belang maar zeker ook hoe breed het mag zijn. Natuurlijk kan je de boom nog wat smaller maken door de takken wat korter te maken, let dan wel op dat je de vorm goed bewaakt.

Stap 3: Modeleren
Niet alleen bij een kunstboom modeleer je de boom, maar ook bij een echte boom kan je de takken wat ‘opfluffen’. Zorg dat de takken er goed vol uitzien en op de juiste plek zitten.

Stap 4: Hang de lampjes in de boom
Begin met het controleren van de lampjes. Zijn ze stuk dan hoef je verder geen moeite te doen om ze uit elkaar te halen. Doen alle lampjes het? Begin dat van bovenaf de lampjes in de boom te hangen. Hoeveel lampjes je erin wil doen hangt van jouw smaak af. De een wil een minimalistische boom en neem genoegen met een paar echte kaarsjes, bij iemand anders kan het allemaal niet vol genoeg hangen.
Zorg de je de lampjes goed verdeeld over de boom. Bekijk hem van een afstandje eens door je wimpers en zie waar er misschien grote ‘gaten’ zitten. Nu is het de tijd om ze nog te verhangen.

Stap 5: Kies welke kleur
Misschien doe je ieder jaar wel dezelfde ballen in de boom dan is het makkelijk. Maar wil je ieder jaar iets anders? Zorg dat je voldoende ballen en versieringen koopt. (kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloopwinkel, breng daar de ballen die jij niet meer wil hebben heen). Begin van bovenaf en weer langzaam naar beneden.

Stap 6: Slingers
Wil je slingers in de boom dan is dat nu het moment. De lampjes en de ballen zitten in de boom en nu plaats je de slingers.

Stap 7: Kerstboomvoet
Bedenk nu de bodem van de kerstboom. Bij een echte boom, met kluit, staat de boom meestal al in een standaard met water bij een echte boom op een kruis is het ooien de voet te dekken met bv een mooi kleed eigenlijk net zoals bij een kunstkerstboom.

Stap 8: De Piek
Nu kan het klapstuk van de kerstboom geplaatst worden …. de PIEK.
Zó die staat!

Zorg dat je de dozen meteen opruimt en de kamer stofzuigt. Zo jij kan gaan zitten en genieten.
Veel plezier!!