Het is bijna 5 december en de kinderen kijken vol verwachting uit naar pakjesavond. Als ouders kijk je naar de enorme berg met speelgoed die ze al hebben. Tijd om daar vandaag nog iets aan te doen maar wel samen met je kind(eren) het is er nu de perfecte tijd voor. Om het jullie wat makkelijker te maken hieronder vast wat tips:
speelgoed dat stuk is of incompleet kan meteen weggedaan worden (doe het ook meteen in een huisvuilzak zodat er niet opnieuw naar gekeken gaat worden.
speelgoed waar ze nu echt te klein voor zijn, schoonmaken (en compleet) en opbergen, bv op zolder óf naar bv. de kringloopwinkel brengen zo maak je er ook nog andere kinderen blij mee.
speelgoed waar ze niet mee spelen maar waar ze nog geen afscheid van kunnen nemen in een doos doen en op zolder zetten. Spreek een tijdspad af waarop deze doos uiteindelijk toch weg kan. Tenminste als ze er niet meer naar hebben omgekeken.
speelgoed waar ze echt nog mee spelen netjes bij elkaar zetten bv. boeken bij boeken, lego bij lego, poppen bij poppen, auto’s bij auto’s. Zo is het altijd weer heerlijk om mee te gaan spelen. Hebben jullie veel kleine spulletjes denk er dan eens aan om (doorzichtige) bakken te kopen en het daarin op te bergen.

Zo hebben jullie, nog vóór pakjesavond, het speelgoed uitgezocht en netjes opgeborgen. En het grote voordeel …. er is plaats voor alle nieuwe speelgoed!

Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen bel me, mail me!