En dan ben je goed aan het opruimen en kom je de doos met je trouwjurk tegen. Wat nu? Weggooien is geen optie. Is het een erfstuk? Zorg dan dat het goed verpakt is in vloeipapier en bekijk of de motten er aan hebben gezeten of dat het niet meer zo’n witte jurk is als in je gedachte.
Neem dan een beslissing wat je er mee wil gaan doen.

Maar er zijn genoeg vrouwen die dé jurk bewaren en eigenlijk niet goed weten wat ze er nu verder mee kunnen of willen doen. Een van de opties is doneer hem. Daar zijn natuurlijk ook weer diverse mogelijkheden maar ik kan je er eentje van harte aanbevelen…

Doneer je trouwjurk zodat er kleertjes voor overleden pasgeboren baby’s van gemaakt kan worden.

Dat klinkt prachtig maar is natuurlijk ontzettend verdrietig.
Het gaat om te vroeg geboren overleden baby’s die zo klein zijn, dat regulieren winkels geen passende kleertjes hebben. Stichting Floor de Lis (www.angelgownsbyfloor-de-lis.nl) roept vrouwen op om hun oude trouwjurk te doneren. “Die stoffen zijn heel mooi en neutraal. Voor jongens kunnen we blauw toevoegen, voor meisjes roze, of we kunnen ze wit laten”.

De vrijwilligers van de stichting maken onder meer mutsjes, mandjes en slofjes voor de overleden baby’s. De pakjes en jurkjes maakt Jo (initiatiefneemster en Oma van Floor) alleen. “We werken nu in een team van vijf mensen. De donaties stromen binnen, dus we hebben het er heel druk mee.”

De vrouwen die hun trouwjurk doneren krijgen als aandenken een stukje stof met een bedeltje eraan. De ouders krijgen dit aandenken ook.

Bron: AD