Het is echt weer tijd om de kerstboom op te ruimen, hoe spijtig dat ook is. Aan de gezellige dagen rond de Kerst is weer een einde gekomen. En nu is het tijd om de boom leeg te halen. Zorg ervoor dat je goede stevige dozen hebt om de versiering in op te ruimen. Let bij het uit de boom halen op of je deze ballen volgend jaar nog wel wil houden. Zijn ze stuk en/of verkleurd? Doe ze meteen in een vuilniszak, zo kan je je niet meer vergissen en ze per ongeluk toch weer in gaan pakken.

Zorg dat alles netjes op kleur en maat is ingepakt, zo heb je daar de volgende keer weer profijt van. Als je de lampjes om een stuk karton draait zullen ze minder snel in elkaar draaien en kunnen ze straks makkelijker de boom in :)
Als je een echte boom hebt, zorg dan dat je hem in een laken legt en zo naar buiten brengt. Zo heb je geen last van dennennaalden door je hele huis (en waarschijnlijk het hele jaar :p). Pak wel meteen de stofzuiger om de laatsten naalden weg te zuigen.
Heb je een ‘echte’ neppert dan is dat makkelijker: zorg dat hij netjes in de doos/tas komt. Ook daarna de stofzuiger door de kamer halen, want zelfs dan heb je stof door je kamer. Zo heb je in no-time een schone opgeruimde kamer. Als het kan, koop dan een nieuwe plant en zet die in een mooie pot. Zo heb je weer groen in je kamer staan en kan je op naar het voorjaar. Óf op naar een Elfstedentocht :)