Als we dan toch niet naar buiten mogen dan maar opruimen…… toch? Pak vandaag eens al je kruiden uit je keukenkastje/lade. Maak het schoon en bekijk alle potjes, doosjes en zakjes eerst voor je ze terug zet.
Kruiden en specerijen blijven lang goed, maar niet eeuwig. Hoe verser ze zijn, hoe beter de smaak. Koop als het mogelijk is specerijen die je zelf nog moet raspen of malen. Kijk op de verpakking of er een houdbaarheidsdatum op staat. Zo niet, houd dan deze richtlijnen aan:
Gedroogde kruiden (zoals basilicum, tijm en peterselie): 1-3 jaar
Gedroogde kruidenmengsels (zoals Italiaanse kruiden): 1-2 jaar
Gemalen specerijen (zoals kerrie, paprikapoeder en komijn): 2-3 jaar
Hele specerijen (zoals nootmuskaat, peperkorrels en kaneelstokjes): 3-4 jaar
Succes!
Wil je de berichten van het blog makkelijker kunnen lezen like dan mijn FaceBook pagina KLIK hier
I.v.m. met de richtlijnen van het RIVM zal ik zolang als dat nodig is geen afspraken meer maken. Ik wil je uiteraard altijd via de mail, WhatsApp, FaceTime helpen. Laat me weten wat ik voor je kan doen! Bel of mail me.